Afleveringen

Hier vind je alle afleveringen van SchwalBe.

SchwalBe is back with a bang. In de eerste aflevering van het jaar zien Robin & Aster dat Club on fire is, Lierse stuurloos lijkt te zinken, en een Anderlecht dat met de punten morst. Sporza-journalist Olivier De Wilde hing ook aan de lijn om zijn inzichten over Charleroi-Genk te delen. Wat er gebeurde in Duitsland en Italië wist correspondent Tom te vertellen.

 

Een uitgebreide analyse van de wedstrijd Standard - Club Brugge, Dien die aanwezig was op de wedstrijd KV Mechelen - AA Gent en enkele interviews wist te sprokkelen en de spookdoelpunten die nog lang zullen blijven nazinderen.

 

KV Kortrijk is bezig aan een opmerkelijk seizoen en dat zette Robin aan om naar de wedstrijd KV Kortrijk - KV Mechelen te gaan kijken. Zondag was Aster dan weer present in het Jan Breydelstadion om een verslag van de wedstrijd Club Brugge - Zulte Waregem te maken. Dit alles in SchwalBe, uiteraard aangevuld met buitenlands voetbal en de luchtige kijk van Robin op de voetbalactualiteit.

 

België kon niet overtuigen tegen Wales en dat was een reden voor het SchwalBe-team (dit keer aangevuld met Olivier De Wilde), om die wedstrijd uitgebreid onder de loep te nemen en de opvallendste dingen aan te kaarten. Naar aloude gewoonte beperken we ons niet tot België, dus werd er ook gekeken naar hoe de andere belangrijke teams in de wereld ervoor staan in hun kwalificatiecampagne. Een man die hier een belangrijke rol in speelt is Tom De Munck.

 

Na een weekje onderbreking, was het weer tijd voor Aster en Robin om hun ongezouten mening te geven over het afgelopen voetbalweekend. We hadden het over het aparte beleid van Moeskroen, de slechte wissels van Peter Maes en de uitstekende prestaties van Ivan Vukomanovic bij Standard. In Europa blijft Dortmund in het sukkelstraatje en is Real Madrid gewoonweg de beste ploeg van het moment. Dat en nog zoveel meer in de SchwalBe van deze week.

 

  • Aflevering #1.4 - 20 oktober 2014

    Geen interlandvoetbal meer, de focus lag terug op onze Jupiler Pro League. En met de heisa in Luik, de spanning op Daknam én de sfeer Achter de Kazerne was er veel stof tot praten. Ook in Europa rolde de bal weer op de clubvelden. De Premier League en La Liga passeerden de revue, en Tom had het laatste nieuws over de Serie A en de Bundesliga.

Heibel bij Standard - Club wint op Lokeren - Anderlecht veegt zwakke helft weg - Southampton haalt uit - Aguëro bedankt met vier doelpunten - Balotelli op zijspoor - Inter-Napoli met Tom - Messi kan record vestigen

 

De Jupiler Pro League (en alle andere voetbalcompetities) lagen het voorbije weekend even stil. Reden was een tweeluik van kwalificatiewedstrijden voor Euro 2016. Voor SchwalBe betekende dit dat het tijd was voor de eerste echte special. Zowel de Rode Duivels als Nederland, Spanje en andere kleppers werden intensief doorgelicht door Robin en Aster. En deze week kwam er ook een special guest langs. Olivier De Wilde, journalist voor Sporza, bracht z'n expertise én ongezouten mening mee. De propvolle aflevering vind je onderaan.

Rode Duivels overrompelen Andorra - Nederland zwalpt - Moeilijke tijden voor Spanje - Fin de carrière Casillas - Tom over de Mannschaft, Gibraltar en Ijsland - Preview Bosnië-België - De toekomst van de nationale ploeg

 

't Is maandag 6 oktober, en naar (hopelijk) goede gewoonte betekent dat een kersverse SchwalBe. Op papier was het gisteren Super Sunday, maar hoe was het in werkelijkheid? Brachten de toppers wat we ervan verwachtten, of was het een teleurstellende speeldag? Heel veel stof om over te praten. Verder heeft Robin zich weer vastgebeten in de actualiteit, en Tom gaf een round-up van de Bundesliga en Serie A.

Gefrustreerd Standard - Zwak Zulte-Waregem - Flauwe topper in Astridpark - De kracht van Peter Maes - Pocognoli bij WBA - Tom en Juve-Roma - Luzon in de dierentuin

 

  • Aflevering #1.1 - 29 september 2014

    De allereerste officiële aflevering van SchwalBe! Jawel, on air én online. De 9de speeldag in de Jupiler Pro League bood genoeg stof om over na te kaarten. Met onder andere Oostende-Club Brugge en AA Gent-Lokeren hoefden Robin en Aster zich niet te vervelen. Ook in de buitenlandse competities werd er het voorbije weekend niet stilgezeten! Engeland en Spanje werden doorgelicht, en Italogermano-kenner Tom De Munck hing aan de lijn om het laatste nieuws uit de Serie A en Bundesliga mee te geven. Kortom, een bomvolle SchwalBe.

    West-Vlaamse derby aan de kust - Morsend Standard - De strijd in Oost-Vlaanderen - Rigide Paars-Wit - Spannende Engelse Premier League - Tom over Serie A en Bundesliga - De Spaanse driestrijd

     

De eerste pilootaflevering van SchwalBe: nog niet officieel, maar daarom niet minder vol. Robin en Aster kijken terug naar de eerste zes speeldagen in de Jupiler Pro League: wie presteerde goed en wie bleef onder de verwachtingen? Verder zijn de Europese voetbalcompetities ook aan het seizoen 2014-2015 begonnen. En Robin ook zag enkele dingen die op z'n minst opvallend waren.

De kern van Anderlecht - Promovendi Westerlo & Moeskroen-Péruwelz - Nieuwbakken Lierse-coach Stojanovic - Het leeggekochte Zulte-Waregem - Onvoorspelbaar Gent - Buitenlandse competities doorgelicht - Het probleem Bakkali.

Voetbal anders beluisterd.