Robin & Aster

Show

SchwalBe is een programma waarin Robin en Aster, twee jongemannen gebeten door de voetbalsport, elke week de gebeurtenissen en beslommeringen uit de Belgische eerste klasse bespreken. Ze gaan op zoek naar sappige en interessante verhalen, overlopen de (belangrijkste) wedstrijden die het voorbije weekend gespeeld zijn, en proberen zo een extra dimensie te geven aan onze hoogste voetbaldivisie. Ook werpen ze met plezier een kritische blik op wat er allemaal gebeurd is in de buitenlandse competities, met uiteraard speciale aandacht voor de Belgen in het buitenland.

 

Team

Aster Nzeyimana is 21 jaar, student rechten aan de UGent en MNM-dj. Hij is een voetbaldier in hart en nieren: naast het beoefenen van het spelletje zelf, eet, drinkt en slaapt hij met de bal. Da's misschien wat overdreven, maar het is wel degelijk de liefde voor de sport die hem de impuls gaf deze uitdaging aan te gaan. In SchwalBe is hij de vaste presentator.

 

Robin Praet is 21 lentes jong, volgt de richting ingenieur in de computerwetenschappen aan de Universiteit Gent en is een fervent fitnesser. Naast zijn open liefde voor de koers, kan hij geen voetbalwedstrijd laten voorbijgaan zonder hem gezien te hebben. Hij onderscheidt zich van de gemiddelde liefhebber door zijn oog voor tactiek en jong talent. Twee kwaliteiten die hem huisanalist van SchwalBe maakten.

 

Dien Van den Bergh is 20, studeert Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent en heeft het voor ploegen van nét niet. Haar passie voor voetbal is ronduit indrukkendwekkend te noemen: ze is jeugdtrainster van SK Heffen, bepaalt grotendeels wat er op de website van KV Mechelen verschijnt en deinst er niet voor terug om een tripje te maken naar Liverpool om daar haar favoriete team aan te moedigen.

 

Tom De Munck (21) volgt het reilen en zeilen van de Belgen in het buitenland. Daarnaast heeft hij één grote passie: Italiaans voetbal. En Sporting Lokeren.

 

Heb je 'n vraag of opmerking? Of wil je graag in contact komen met het SchwalBe-team? Stuur dan een mailtje naar redactie@schwalberadio.be of laat iets weten via de diverse sociale media. De links vind je bovenaan de pagina!

Voetbal anders beluisterd.